PSD2, konkurranse og samarbeid

Dato: 15. oktober, kl. 16:00 - 18:00
Sted: PwC Oslo - Dronning Eufemias gate 8

Finance InnovationPwC og NHH inviterer til møte om PSD2 og de strategiske problemstillingene etablerte banker nå står ovenfor, og muligheter som åpnes for tredjeparter.

PSD2 er spådd å snu opp ned på bank og finansbransjen. En viktig endring med PSD2 er den såkalte access-to-account regelen, som krever at banker og andre kontoholdere gjør kontoinformasjon tilgjengelig for tredjeparter dersom kunden ønsker dette. Dette åpner opp for en helt ny posisjon i bankmarkedet – aggregatorbank-posisjonen, hvor aktører i prinsippet kan drive nettbankvirksomhet utelukkende ved å basere seg på å aggregere kontoinformasjon fra andre aktører.

For å belyse noen av de strategiske problemstillingene etablerte banker nå står ovenfor, og muligheter som åpnes for tredjeparter, har vi samlet representanter fra tre banker som har agert litt annerledes enn flertallet av sine konkurrenter.

Vi har med oss Christoffer Hernæs (Sbanken), Bjørg Marit Eknes (Sparebanken Vest) og Reiel Haugland (Sparebanken Sogn og Fjordane) som nylig lanserte at de vil åpne opp konto-API’er og, i samarbeid med EVRY, gjøre det mulig for kundene å få oversikt over kontoer på tvers av de tre bankene, i hver av aktørene sine nettbanker.

Vi har også invitert med Daniel Næsse fra PwC som har jobbet tett sammen med bankene på det konkurranserettslige i samarbeidet og den juridiske balansen mellom PSD2 og GDRP. 

Eirik Sjåholm Knudsen, Førsteamanuensis ved NHH vil komme med faglige betraktninger til dilemmaene bankene står ovenfor, og lede diskusjonen.

Knudsen vil fra kl. 17:30 - 18:00 fortelle om Nordens første Executive MBA i Technology and Innovation of Finance (FinTech) som han selv er programleder for.

Les mer om MBA-programmet her:
(https://www.nhh.no/executive/executive-mba/mba-in-fintech/)


PROGRAM
 
15:30 - 16:00
- Registrering 
16:00 - 16:10 -  Velkommen og introduksjon v/Atle Sivertsen Finance Innovation og Eirik S. Knudsen, NHH
16:10 - 16:45 - Presentasjon fra Sbanken, Sparebanken Vest og Sparebanken Sogn og Fjordane 
16:45 - 17:05 - Faglige betraktninger v/ Eirik S. Knudsen, NHH
17:05 - 17:30 - Diskusjon
17:30 - 18: 00- Informasjon om NHHs nye Executive MBA i Technology and Innovation of Finance. 


Bilde: Shifter