17.
APR

Tirsdag 17. April
Kl. 08.00–10.00
DnB Solheimsviken

Frokostmøte: Slik erobrer norsk fintech verden

«Angrep» er sagt å være et beste forsvar, og dette gjelder i høyeste grad innenfor fintech. Istedenfor å sitte å vente på at aktører som Apple, Facebook, Stripe og Alipay overtar det norske markedet må norsk fintech ut å erobre verden for å skaffe seg et stort nok markedsgrunnlag og forsprang. 

Presentasjoner:

 

Ut i verden med full gass og brems
Først ut er Anders Ljungqvist, Partner Manager i Signicat som kommer over fra Frankfurt til Bergen for å fortelle om utviklingen selskapet har hatt internasjonalt. Selskapet utvikler løsninger til elektronisk signering og identifisering på nett og har allerede vokst med rundt 30 prosent hvert år siden etableringen i 2008. Signicat er allerede til stede i de nordiske landene, England og BeNeLux. Nå som de allerede er på god vei til å «erobre» Europa, hvor går veien videre?

Norge som springbrett til det globale fintech markedet
Vi vil også høre fra Jon Erik Solheim, Business Development Director i Stacc. Bergensbedriften leverer «byggeklosser for banker». Byggeklossene er en hypermoderne fintech platform som gir banker, finansieringsselskaper, forsikringsselskaper m.m. store muligheter for innovasjon og automatisering. Selskapet har stor tro på global vekst gjennom partnerne og ser på Norge som det perfekte springbrettet til det globale fintech markedet. Vi gleder oss til å høre mer om Staccs internasjonale ambisjoner og veien videre.

Global vekst gjennom internasjonale partnere
Bergenselskapet DiggEcard er det første selskapet i verden som tilbyr «en ende til ende» løsning på mobile gavekort hvor man kan kjøpe, sende og bruke gavekortet rett fra mobil. De har hatt som strategi å gå globalt fra dag en, og etter 3 år med etablering av produkt og løsning i det norske markedet har selskapet nå etablert seg i England og er rett rundt hjørnet med å åpne salgskontor i Tyskland. Grunder og CEO, Olav Balandin vil fortelle oss om hvordan selskapet jobber strategisk mot partnerskap i det europeiske markedet og hvordan de mener valg av forretningsmodell og «go to market» strategi er viktig for å lykkes med en internasjonal utrulling.

Program: 
08:00-08:30: Frokost og mingling
08:30-08:35: Velkommen (CEO Atle Sivertsen, Finance Innovation) 
08:35-08:55: Ut i verden med full gass og brems – Signicat (v/Anders Ljungqvist, Partner Manager)
08:55-09:15: Norge som springbrett til det globale fintech markedet – Stacc (v/Jon Erik Solheim, Business Development Director)
09:15-09:35: Global vekst gjennom internasjonale partnere - DiggECard (v/Olav Balandin, CEO)
09:35-10:00: Paneldebatt / Q&A (ledet av Inge Aadland, senior forretningsutvikler i BTO)

Stor takk til DnB som stiller opp som vert!

Bilde: Shutterstock